Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 7 (2013) krijgt update van Google en Asus

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 11:15 CategorieAndroid

Mocht je problemen ondervinden met je Google Nexus 7 uit 2013, dan hebben Asus en Google nu een verse update voor je tablet beschikbaar gesteld. Is je tablet al bricked? Dan heb je helaas pech, daar helpt deze update je niet bij.

Google Nexus 7 uit 2013 krijgt update

Het nieuws dat de Nexus 7-tablet uit 2013 voor sommige gebruikers al een tijdje onbruikbaar, heel traag of zelfs kapot is, is inmiddels aangekomen bij zowel Google als Nexus, zo bleek gisteren. Sinds het vrijgeven van Android 5.0 Lollipop voor de Nexus 7-tablet uit 2013, melden verschillende eigenaars zich met problemen. Het ergste probleem is dat de tablet bricked: een term die verwijst naar het Engelse woord ‘steen’; het apparaat is in feite onbruikbaar in deze staat. Bij andere start de tablet simpelweg ongekend langzaam op.

Nu is er voor die laatste groep goed nieuws: Asus en Google werken momenteel aan een update die specifiek voor de Nexus 7-tablet uit 2013 geldt en het probleem van het langzaam opstartende apparaat moet verhelpen. Mocht je tablet helemaal niet meer aangaan, iets dat we inmiddels van meer gebruikers hebben begrepen dan we zouden willen, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je: dan gaat deze update je ook niet meer helpen. Gelukkig heb je nog wel garantie, dus kun je middels deze link contact opzoeken met Asus.

Wanneer de update verschijnt, is helaas niet bekendgemaakt. Asus Nederland heeft laten weten dat er in Nederland weinig gevallen bekend zijn van een Nexus 7 die bricked is en dat het probleem mogelijk in de software zit. Desondanks laten veel bezoekers van Tablets Magazine weten dergelijke problemen en meer tegen te komen. “Kapotte Nexus 7’s kunnen worden opgestuurd waarna wij ze individueel bekijken. Als het probleem aan de hardware ligt, worden de tablets kosteloos vergoed”, aldus een woordvoerder van Asus.

 • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Willy
  22 april, 2015 om 11:32

  Wat is jullie advies; wel of geen update?

  • De Clercq jose
   22 april, 2015 om 18:22

   Ik heb de zelfde vraag ,ik durf niet goed updaten !

 2. De Clercq jose
  22 april, 2015 om 18:20

  Vandaag update ontvangen voor mijn nexus 7 2013 ,zou ik hem mogen installeten ? Graag uw advies !
  Update 5.1staat er .om te douwlouden ik heb reeds 5.02 .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.