Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe generatie iPad krijgt Oxide TFT-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 11:46 CategorieiPad

We hebben al uitgebreid besproken wat we van de vijfde generatie iPads kunnen verwachten maar het scherm is een onderdeel wat nog niet veel besproken is. De verwachting is dat we dit jaar naast een iPad mini en een iPad Air een grotere iPad Pro gaan zien en volgens nieuwe geruchten worden de modellen met een Oxide TFT-scherm uitgerust.

Volgens het Koreaanse ET News treft LG voorbereidingen om het aantal Oxide TFT-schermen dat geproduceerd wordt flink op te schroeven. De Koreaanse fabrikant zou van 9.000 panelen per maand naar 30.000 panelen per maand willen gaan. De reden hiervoor is dat Apple zou kiezen voor een dergelijk type scherm in de vijfde generatie iPads. Onder meer de iPad Pro, met waarschijnlijk een formaat van 12,9-inch, zou met een dergelijk display uitgerust worden.

Een Oxide TFT-scherm is dunner en energiezuiniger dan een TFT-scherm van de huidige generatie maar ook moet de beeldkwaliteit op een hoger niveau liggen. Zo ligt het contrast van een Oxide TFT-scherm hoger, wordt het kleurenspectrum vergroot en moet het schakelen tussen kleuren sneller verlopen.

De Apple iPad Pro is nog niet door de Amerikaanse fabrikant bevestigd maar het aantal geruchten groeit nog steeds. Zo zou de tablet over een 12.9-inch display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels beschikken en draaien op een Apple A8X-processor. Ook zou de iPad Pro mogelijk een usb 3.0-poort krijgen en voorzien kunnen worden van een stylus. Qua software wordt er gesproken over de mogelijkheid om apps naast elkaar op het scherm te draaien.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.