Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Guitar Hero krijgt mobiele versie

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 11:54 CategorieGaming

Speluitgever Activision heeft aangegeven dat de nieuwe Guitar Hero aan het einde van het jaar ook naar de mobiele platformen komt. Het gaat hier wel om een selectief aantal apparaten en welke dat zijn, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Guitar Hero Live naar mobiele apparaten

Activision, een speluitgever bekend van series als Call of Duty en Guitar Hero, heeft bekendgemaakt dat we eind dit jaar een nieuwe versie van de game mogen verwachten voor de mobiele platformen. Dat maakte de uitgever bekend tijdens de presentatie van het spel, dat gepland staat om eind dit jaar uit te komen op onder meer PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Wii U. Het zou hier gaan om een volledig spel; niet eentje die uitgekleed is voor mobiele gamesessies. Dat klinkt als muziek in onze oren.


In de herfst moet Guitar Hero Live uitkomen. Samen met de console-versies, verschijnen er dus ook mobiele versies. We weten nu al dat het spel niet compatibel met alle Android-, iOS-, en Windows-apparaten zal zijn, maar slechts met een selectie daarvan. Welke apparaten ondersteund worden, is helaas nog niet bekendgemaakt. Van de console-versie weten we dat er een nieuwe gitaar wordt uitgebracht, met knoppen die meer het echte gitaarwerk simuleren dan de vorige hardware deed. Onduidelijk is of die ook met tablets gaat werken.

In Guitar Hero Live speel je als gitarist. In plaats van de gitarist in kwestie op het beeldscherm te zien, bekijk je de wereld door zijn ogen. Het publiek zal ook op jouw acties reageren. Doe je het goed, dan gaan ze he-le-maal uit hun plaat. Gaat het niet goed, dan zul je dat ook direct merken aan het boe-geroep en de teleurgestelde gezichten (zoals de man links onderin op de bovenstaande foto). Om een beetje een idee te krijgen van hoe dat voelt, heeft Activision een trailer uitgebracht. Die kun je hierboven op je gemak bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.