Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe quotefunctie wordt uitgerold voor Twitter op Android

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 9:31 CategorieAndroid

Die nieuwe retweet-functie die alleen beschikbaar was op iOS en het web, komt nu eindelijk naar alle Android-apparaten toe. Twitter heeft namelijk bekendgemaakt dat die functie op dit moment wordt uitgerold, dus je kunt hem ieder moment verwachten.

Twitter op Android krijgt ook nieuwe quotefunctie

Vorige week introduceerde Twitter eens een functie die wél handig is: de verbeterde quoteknop. Je kunt nu een tweet retweeten met meer ruimte voor je eigen commentaar. De tweet in kwestie wordt embedded in de tweet die jij gaat plaatsen, waardoor je wel een soort tweetception krijgt. Gelukkig wordt het twitteren er overzichtelijker op, omdat je niet meer te maken krijgen met vervelende aanhalingstekens of aangepaste tweets die hun context kwijtraken en daardoor ook hun waarde verliezen en lezers meer vraagtekens oplevert.

Het was al mogelijk om iemands tweet te embedden door de link van het bericht in je eigen tweet te verwerken. Maar retweet with comment stelt je in staat dit sneller te doen, met slechts één druk op de knop. Mocht je nou je Twitter-profiel aan een website gelinkt hebben of embedded tweets vaak gebruiken op een website, dan werkt de functie helaas niet meer en verandert de retweet in een link naar het originele bericht. Deze ontwikkeling kan een positief effect voor de dienst hebben, aangezien dit iets is wat Twitteraars graag willen zien.

Twitter heeft momenteel last van twijfelende investeerders, daarom probeert het de laatste tijd zo veel nieuwe functies uit. In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Lees meer in onze database.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.