Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie WhatsApp maakt backup mogelijk via Google Drive

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2015, 22:54 CategorieApplicaties

Een nog niet officieel verschenen update van WhatsApp gaat het mogelijk maken om backups te maken via Google Drive. De APK, de bestandsnaam voor Android apps, is al op het internet verschenen waarin de functionaliteit verstopt zit. Deze APK kan al geïnstalleerd worden, maar een officiële update via Google Play is nog niet beschikbaar.

Backup

Het maken van een backup is op dit moment al mogelijk. Voor iPhone gebruikers wordt deze backup opgeslagen in iCloud, zodat je de reservekopie ook kunt gebruiken wanneer je telefoon onbruikbaar is. Voor Android gebruikers is dit echter niet het geval, voor hen werden de backups alleen lokaal opgeslagen.

Google Drive

Daar komt nu dus verandering. Wie de functionaliteit inschakelt, laat WhatsApp automatisch elke dag kijken of er een nieuwe update beschikbaar is. De eerste update bevat alle informatie, maar er is gekozen voor een zogenaamde incremental backup, waardoor na de eerste backup alleen veranderde bestanden naar Google Drive gestuurd worden. Hierdoor neemt de update minder ruimte in beslag.

Instellingen

Zodra de update uit is of je de nieuwe APK hebt gedownload, kun je via instellingen, chat instellingen en vervolgens chat backup de backup mogelijkheid inschakelen. Je kunt ervoor kiezen om een backup alleen te versturen als je met Wifi verbonden bent, om zo data te besparen. Ook kun je instellen hoevaak een backup gemaakt moet worden. Dat kan dagelijks, wekelijks of maandelijks. Daarnaast kun je kiezen om op dat moment een backup te laten maken.

Nieuwe toevoegingen, 800 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp is druk aan de weg aan het timmeren. Eerder voegde het al een mogelijkheid toe om via je computer berichten te kunnen sturen. Ook heeft het bedrijf aangekondigd manieren om advertenties in de app te tonen te onderzoeken. Afgelopen weekend kondigde oprichter Jan Koum aan dat de berichtendienst op dit moment 800 miljoen actieve gebruikers heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.