Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic Toughpad krijgt Broadwell-update

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 8:22 CategorieWindows

De Panasonic Toughpad 4k-tablet krijgt binnenkort een update onder de motorkap en wordt voorzien van een Broadwell-processor. De tablet wordt tevens goedkoper in de markt gezet, mocht je op zoek zijn naar een 20 inch-tablet.

Panasonic Toughpad krijgt Broadwell-processor

Ongeveer een jaar geleden introduceerde Panasonic de Toughpad 4k-tablet. De Toughpad 4K UT-MB5 heeft een groot 20-inch scherm met 3.840 bij 2.560 pixels. Met zijn aspectratio van 15:10 en 230 pixels per inch is de tablet volgens Panasonic ideaal voor het bekijken en bewerken van hoge resolutie beelden, A3-tekeningen, brochures, multimedia en ontwerptekeningen. De tablet heeft een gewicht van 2,35 kilogram en is 12.5 millimeter dik. Met een introductieprijs van 5500 euro, was de Toughpad niet echt bedoeld voor de consument.

Nu maakt het bedrijf een nieuwe versie van de tablet. De specs van de Panasonic Toughpad blijven hetzelfde, op de processor na: Broadwell is wat het apparaat z’n leven geeft. Naast die Core i5-processor, bevat de Panasonic Toughpad Intel vPro, HDMI 2.0-aansluiting, mini DisplayPort-output, usb 3.0, wi-fi, bluetooth 4.0 en een ethernetpoort. Het mooiste is misschien nog wel dat de vernieuwd Toughpad in Noord-Amerika voor de helft van de originele prijs verkocht wordt: drieduizend euro. Een Europese prijs is niet bekend.

Daarnaast brengt Panasonic nog een versie van deze tablet op de markt, die iets hoger geprijsd is (prijs is niet bekend). Deze hoger geprijsde Toughpad wordt omschreven als een ‘prestatiemodel’, heeft een grafische kaart van Nvidia en beschikt over een standaard meegeleverde stylus. Die overigens ook los te koop is voor het goedkopere model. Panasonic zet de Panasonic Toughpad, met z’n 4k-scherm, neer als een oplossing voor digitale creatievelingen – je zult de tablet niet tegenkomen bij de gemiddelde consument thuis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.