Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Philips en Mediq introduceren eerste tablet voor echografie in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 10:28 CategorieHardware

Philips houdt zich steeds minder bezig met elektronica voor consumenten maar het Nederlandse bedrijf zet nog wel vol in op innovatie binnen de medische wereld. Samen met Mediq introduceert Philips vandaag de eerste tablet voor echografie in Nederland.

Het eerste tablet echografiesysteem op de Nederlandse markt – genaamd VISIQ – is een klein, plat en daardoor bijzonder gemakkelijk mee te nemen apparaat dat hoogwaardige medische beelden maakt waarmee huisartsen heel eenvoudig in hun praktijk maar ook op locatie diagnostische onderzoeken kunnen uitvoeren en patiënten gerichter kunnen behandelen of doorverwijzen naar een specialist.

Huisartsen kunnen de tablet echo inzetten bij patiëntenonderzoek van de buikstreek. Zo kunnen ze constateren of juist uitsluiten of buikklachten voortkomen uit bijvoorbeeld nier- of galstenen, leverafwijkingen, ofdat het om onschuldige klachten gaat. Het systeem is door huisartsen en verloskundigen, voor wie het systeem ook direct beschikbaar komt, bovendien inzetbaar bij onderzoeken tijdens een zwangerschap. Mensen kunnen straks dichtbij huis terecht voor de veel voorkomende onderzoeken. Het systeem kan ook worden meegenomen op huisbezoek naar mensen die slecht ter been zijn, bijvoorbeeld ouderen.

De VISIQ is in staat beelden te maken van een hoge kwaliteit, voor een toegankelijke prijs, aldus Philips. Waar een regulier systeem een flinke omvang heeft, bestaat het VISIQ-systeem uit niet meer dan een tablet en een transducer. Het systeem wordt via zijn touchscreen net zo eenvoudig bediend als een smartphone of normale tablet. De VISIQ beschikt standaard over een beveiligde draadloze verbinding om onderzoeken te versturen om zo te kunnen opslaan en delen met andere zorgverleners, bijvoorbeeld de specialist in het ziekenhuis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.