Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm laat Samsung Snapdragon 820 maken’

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 10:23 CategorieHardware

Als de berichtgeving klopt, dan is het zo dat Qualcomm naar Samsung gaat voor de productie van de Snapdragon 820-chip. Samsung maakt zijn eigen chips volgens het 14 nm-proces en daar is fabrikant Qualcomm wel in geïnteresseerd.

Gerucht: Qualcomm Snapdragon 820 geproduceerd door Samsung

Samsungs chipafdeling staat op het punt een grote klant binnen te halen, volgens hardnekkige geruchten. Qualcomm schijnt namelijk geïnteresseerd te zijn in het productieproces van de Zuid-Koreaanse fabrikant, waar chips worden gemaakt volgens het 14 nm-proces. Die chips vindt je al in de Samsung Galaxy S6-smartphone, bijvoorbeeld. Nu schijnt het dus zo te zijn dat Qualcomm de Snapdragon 820-processor bij Samsung in productie wil laten gaan, zodat die chip voorzien is van de laatste technologie als het om productie gaat.

Vanuit het zakelijke perspectief doet Qualcomm er goed aan bij Samsung aan te kloppen. 14 nm-chips zijn goedkoper om te produceren en bieden een beter balans tussen kracht en energieverbruik, in tegenstelling tot de 20 nm-chips die nu populair zijn en door fabrikanten als Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. worden gemaakt (waar Qualcomm nu nog een contract bij heeft). Dat is met name de reden dat Samsung voor zijn eigen chips koos, in tegenstelling tot bijvoorbeeld LG die ging voor de Snapdragon 810 in de LG G Flex 2.

Samsung kan hier natuurlijk ook van profiteren. Mocht het bedrijf voor zijn volgende vlaggenschip (smartphone of tablet) voor de Snapdragon 820 gaan, dan kan de fabrikant daar nu met een flinke korting aan komen. Het zou het bedrijf in theorie minder geld kunnen kosten, dan de keuze voor een eigen chip te gaan, die dan nog ontwikkeld moet worden. Verwacht wordt dat de Qualcomm Snapdragon pas aan het einde van dit jaar in productie gaat en dat we de eerste toestellen met de chip niet voor 2016 kunnen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.