S Health nu beschikbaar voor alle Android toestellen

20 april 2015 2 Minuten 19 Reacties
Samsung Galaxy Note 4 reviews health

Samsung heeft de S Health app beschikbaar gemaakt voor alle Android toestellen. Voorheen konden alleen Samsung gebruiken de app gebruiken.

De gezondheidsapp van Samsung, S Health, is sinds zondag beschikbaar voor alle Android toestellen, en niet meer alleen voor Samsung smartphones. De app, te vergelijken met Apple’s Gezondheid-app, helpt je beter en meer te sporten, eten en slapen. Dat gaat door middel van het verzamelen van gegevens, maar de app geeft ook tips.

Voorheen alleen vooraf geïnstalleerd

S Health was voorheen alleen te gebruiken op Samsung toestellen. De app werd namelijk standaard geïnstalleerd op alle nieuwe Samsung producten. Samsung beloofde enkele weken geleden overigens om deze zogenaamde bloatware te minderen en het verwijderen van de apps mogelijk te maken. Of deze twee beslissingen met elkaar te maken hebben is niet duidelijk.

S Health

S Health is zoals eerder aangegeven het antwoord van Samsung op de Gezondheids-app die Apple installeert op al haar iPhones. De app helpt je in eerste instantie met het bijhouden van alle data: het verzamelt informatie uit de onder andere de ingebouwde stappenteller, je slimme weegschaal en geeft die weer in een app in een overzicht. Naast sport kun je ook invoeren in de app wat je eet en drinkt zodat je precies ziet hoeveel calorieën je binnen krijgt en verbrandt, en de app kan alle gegevens omtrent je slaap bijhouden.

Tips en programma’s

Naast het bijhouden van alle data geeft S Health ook handige tips. Zo kan de app tips geven als ga eerder slapen, of neem een extra glas water in de ochtend. De app herkent ook trends: ga je elke avond laat naar bed, dan kan de app je hierop alert maken. S Health bevat ook ingebouwde programma’s waarmee je fitter kunt worden. Onder andere de Couch to 5K challenge is ingebouwd, waarbij je leert je eerste 5 kilometer hard te lopen, opgebouwd in kleine stappen.

De S Health app is vanaf nu gratis te downloaden via de Google Play store, en is beschikbaar in 70 talen.

S Health

Reacties (19)