Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

S-Pen voor Samsung Galaxy Tab A in video te zien

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2015, 14:28 CategorieAccessoires

De Samsung Galaxy Tab A is officieel verkrijgbaar in Zuid-Korea en daarom heeft de fabrikant een video online geplaatst met de nadruk op de S-Pen. Het is namelijk voor het eerst dat Samsung de S-Pen meegeeft met een tablet; voorheen kregen alleen de Note-modellen er eentje.

S-Pen te zien in Samsung-video

Vanaf vandaag kun je de Samsung Galaxy Tab A kopen in Zuid-Korea. De Galaxy Tab A is volgens Samsung de ideale tablet voor het gezin, waarmee je kunt browsen, lezen en e-mailen. Eén van de veranderingen die Samsung heeft doorgevoerd om dit te bereiken zien we terug in het scherm. Dat heeft voor het eerst een beeldverhouding van 4:3, een verhouding die we met name kennen van de iPad. Bovendien wordt de Tab A als één van de eerste Samsung-tablets voorzien van de speciale S-Pen, die voorheen enkel bij de Note-modellen werd geleverd.

De Galaxy Tab A mag dan technisch gezien geen hoogpunt zijn als we naar zijn specificaties kijken, qua functionaliteit lijkt het erop alsof we niets te klagen gaan krijgen wanneer het apparaat deze maand naar Nederland komt. De S-Pen lijkt de tablet in alle bedoeling te versterken: je kunt ermee handgeschreven berichten schrijven, tekeningen maken, teksten selecteren en kopiëren en eigenlijk zo’n beetje alles wat je normaal met je vinger zou doen op het touchscreen. Maar met een stylus net even wat natuurlijker aanvoelt.

Verder beschikt de tablet over een ips lcd-display met een resolutie van 1024 bij 768 pixels en draait het geheel op een Qualcomm Snapdragon 410-processor. Deze chip wordt vergezeld door 1.5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen, dat met een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. Tevens is de Galaxy Tab A uitgerust met een 5 megapixel-camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam aan de voorzijde, Bluetooth 4.0, WiFi en heb je nog de keuze voor een 3g-model. De tablet is deze maand vanaf 299 euro verkrijgbaar.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.