Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab A met 8-inch scherm duikt op in China

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2015, 13:53 CategorieAndroid

Een aantal weken terug dook er in Rusland informatie op over de Samsung Galaxy Tab A-serie met stylus en minimale specificaties. Niet lang daarna kondigde Samsung de Galaxy Tab A 9.7 officieel aan voor de Nederlandse markt en vandaag zien we ook het 8-inch model verschijnen, maar vooralsnog alleen in China.

Bij het Chinese TENAA en de organisatie die verantwoordelijk is voor Bluetooth-certificaten is informatie gespot over de Samsung Galaxy Tab A 8.0. Het gaat om een 8-inch tablet met weinig indrukwekkende specificaties maar wel met een stylus. Vanzelfsprekend draait de tablet op Android. Interessant is dat de tablet wordt uitgerust met een amoled-display.

Als we de opgedoken informatie mogen geloven is de 8-inch Galaxy Tab A uitgerust met een magere resolutie van 1.024 bij 768 pixels en zien we onder de motorkap een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug. Deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Ook komt de tablet met een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en de S Pen stylus van Samsung die we tot op heden alleen in de Galaxy Note-serie terugzagen. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop met daar overheen de TouchWiz-interface van Samsung.

Wat de Galaxy Tab A 8.0 gaat kosten en of deze naar Europa komt is nog niet bekend. Wel weten we dat de Galaxy Tab A 9.7 begin mei in de winkels ligt voor een prijs van 299 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.