Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung rust Galaxy Tab 4-tablets uit met 64-bit-processor

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 12:15 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab 4-tablets zijn al bijna een jaar te koop in Nederland en dus zou je denken dat er binnenkort opvolgers gepresenteerd worden. Mogelijk zijn deze opvolgers echter minder vernieuwend dan we gehoopt hadden. Het lijkt erop dat Samsung alleen de processor een upgrade geeft.

Hoewel de Koreaanse fabrikant zelf nog helemaal niks bevestigd heeft over de komst van nieuwe of aangepaste Galaxy Tab 4-tablets is er informatie opgedoken over deze nieuwe modellen. Samsung zou in ieder geval de 10.1-inch Galaxy Tab 4 (10.1) voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410-processor.

De huidige Galaxy Tab 4 (10.1) beschikt over een 32-bit Qualcomm Snapdragon 400-processor en deze zou dus vervangen worden door een 64-bit Qualcomm Snapdragon 410-processor. De 64-bit-ondersteuning betekent ook dat de tablet zou draaien op Android 5.0 Lollipop, de meest recente versie van Android.

Mocht Samsung deze upgrade doorvoeren dan lijkt het ons waarschijnlijk dat ook het 7-inch en 8-inch model in de serie een nieuwe 64-bit-processor krijgen. De vernieuwde versie van de Galaxy Tab 4 (10.1) zou in ieder geval door het leven gaan als de SM-T533 en op korte termijn voorgesteld worden.

Lees ook onze uitgebreide Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) review.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (10.1)
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Tab 4 (8.0)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.