Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung zou verantwoordelijk zijn voor Apples A9-chip

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 11:07 CategorieHardware

Volgens Bloomberg is Samsung straks verantwoordelijk voor de productie van de Apple A9-chip, die we gaan terugzien in nieuwe iPads en iPhones van het bedrijf. De deal schijnt al rond te zijn, ook al is er publiekelijk nog niets bekendgemaakt.

Gerucht: Samsung maakt A9-chip voor Apple

Volgens Bloomberg, die zijn informatie bij bronnen dichtbij de situatie vandaan haalt, gaat Samsung de A9-chip voor Apple produceren. Daarmee haalt Samsung als chipfabrikant een klant terug, die het eerder was verloren aan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., aldus de bronnen. De chips zouden worden gefabriceerd in Zuid-Korea, met hulp van Samsungs partner Globalfoundries Inc., zeggen personen met kennis van de situatie. Samsung is momenteel de op-één-na grootste chipproducent te wereld.

De vertegenwoordigers van Apple, Samsung, Globalfoundries Inc. en Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. hebben allemaal gezegd niet te reageren op klantenrelaties of geruchten. Dus het is onduidelijk of deze informatie daadwerkelijk klopt of niet. Eerder verloor Samsung Apple is klant, toen beide bedrijven verwikkeld waren in een rechtszaak in 2011. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. produceerde daarom de chips voor de iPhone 6, de iPhone 6 Plus en iPad Air 2: de A8-chip, die tot mooie prestatie in staat is.

Samsung heeft het niet onder stoelen of banken geschoven dat het de nieuwe marktleider van de chipindustrie wil worden en dat bericht moet bij Apple aangekomen zijn – desondanks blijven beide bedrijven gewoon nog concurrenten van elkaar. Samsung heeft de afgelopen maanden hevig geïnvesteerd in de chipafdeling, waardoor die op papier nu verlies leidt. De deal met Apple kan die rode cijfers niet alleen omzetten in groene, maar ook nog leiden tot deals met andere fabrikanten, zoals Qualcomm, bekend van de Snapdragon-processor.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.