Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp kondigt officieel eerste 5,5 inch 4k igzo-scherm aan

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 11:43 CategorieHardware

Phablets, smartphones en tablets met een 4k-scherm komen eraan en Sharp kondigt vandaag de eerste officiële aan, van 5,5 inch. De resolutie van dat kleine schermpje? Maar liefst 2160 bij 3840 pixels.

Sharp kondigt 4k display voor phablets aan

Samsung is niet de enige die momenteel aan een 4k-scherm voor een phablet werkt. En ondanks het feit dat Samsung er naar streeft de eerste te zijn die een phablet uitbrengt met een 4k display, is het nu Sharp, maker van igzo-schermen, die het eerste 5,5 inch scherm met 4k en dus een resolutie van 2160 bij 3840 pixels aankondigt. Dat is dus een ulta hd-scherm voor dat apparaat dat nog steeds in je broekzak past. De fabrikant is voornemens om het scherm in 2016 in productie te laten gaan, dus Samsung kan nog de eerste worden.

De pixeldichtheid komt neer op 806 ppi. Verder liet Sharp weten wat er nog meer in het verschiet ligt voor phablet- en smartphone-schermen, namelijk 8k, met een resolutie van 4320 bij 7680 pixels. Dat is zestien keer zo scherp als nu het geval is, met de full hd-schermen. Hoewel 4k nog steeds een opkomende markt is voor bijvoorbeeld televisies, wordt er ondertussen al gesproken over 8k. Ook zijn daar al de eerste televisies van getoond, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat we die resolutie in onze broekzakken vinden.

Wie nu de eerste wordt, Sharp of Samsung, is ook nog even afwachten. Mogelijk zien we het eerste 4k-display al verschijnen op de onaangekondigde Samsung Galaxy Note 5. Dat wordt naar verluidt een phablet met 3GB LPDDR3 DRAM en 32GB aan intern geheugen. Het zou ook tof zijn om te zien dat Samsung met een 64GB- of 128GB-versie op de proppen komt, net zoals dat het geval is met de Samsung Galaxy S6. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een camera van 21 megapixels. Onbekend is wanneer de Note 5 wordt aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.