Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Snapdragon 810-problemen schuld van Qualcomm’

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 10:40 CategorieHardware

De Snapdragon 810-processor heeft oververhittingsproblemen en Qualcomm kan daar niet meer onderuit. Het zou zelfs z’n eigen schuld zijn. Eerder werden de problemen nog ontkent, omdat het mogelijk schade aan de verkoop van de chip zou kunnen doen.

Snapdragon 810-problemen is de schuld van Qualcomm

Samsung heeft mogelijk (en achteraf gezien) de beste keuze gemaakt toen het bedrijf aankondigde voor de eigen 14nm Exynos-processor te kiezen in de Samsung Galaxy S6-smartphone. Buiten het feit dat het Samsung minder geld kost een eigen processor te ontwikkelen en die te gebruiken, scheelt het het bedrijf ook heel wat problemen. De Snapdragon 810-chip schijnt namelijk oververhittingsproblemen te hebben: sommige fabrikanten ontkennen het, maar er valt niets meer te ontkennen. Die problemen bestaan gewoon.

In een zeldzaam geval pr-werk zagen we Qualcomm iedereen proberen gerust te stellen dat er niets aan de hand was. De chipfabrikant liet weten dat onder andere Motorola, LG en Sony nog altijd voor de Snapdragon 810 hebben gekozen voor hun vlaggenschepen, terwijl ondertussen verschillende onderzoeken en tests aangaven dat de problemen van de processor hardnekkig zijn. Inmiddels heeft Qualcomm wel wat aan het probleem gedaan, maar nu rest de vraag nog wil de schuldige is: Qualcomm of producent TSMC?

Hoewel het misschien voor de hand ligt om de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company de schuld te geven, omdat dit bedrijf de chips produceert, is het toch echt Qualcomm die druk achter die productie zette en verschillende obstakels negeerde of over het hoofd zag, waaronder het feit dat de ARM-kernen niet goed samenwerkten met de processor. Wat nu nog echter spannend blijft is de bevestiging of LG vanavond laat zien of het voor de Snapdragon 810 of 808 heeft gekozen voor de G4. Daar komen we dinsdagavond achter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.