Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 5.0 Lollipop voor de Xperia Z Ultra

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 16:45 CategorieAndroid

Sony is één van de weinige fabrikanten die snel duidelijkheid geeft over updates voor Android-toestellen. Zo weten we dat nagenoeg alle Xperia-tablets en smartphones een update naar Android 5.0 Lollipop kunnen verwachten. Via Twitter laat de Japanse fabrikant vandaag weten dat de update deze week naar een aantal toestellen uitgerold wordt.

Sony laat weten dat Android 5.0 Lollipop vanaf vandaag beschikbaar gesteld wordt voor de Xperia Z1, de Xperia Z1 compact en de Xperia Z Ultra. Alledrie de apparaten worden voorzien van de nieuwste Android-versie, waarin het platte en kleurrijke Material Design van Google centraal staat. Sony geeft aan dat de update daarnaast de mogelijkheid voor het wisselen tussen verschillende gebruikersaccounts, de mogelijkheid om apps naar een SD-kaart te verplaatsen en een minder aangepaste versie van het quick-toggles-menu brengt.

Ook de tablets uit de Xperia-familie, waaronder de Xperia Z2 Tablet en de Xperia Z3 Tablet Compact krijgen een update naar Android 5.0 Lollipop. Deze update wordt in de komende weken verwacht. De nieuwe Xperia Z4 Tablet, voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers, wordt vanuit de winkel voorzien van de nieuwste Android-versie.

Lees ook onze Sony Xperia Z4 Tablet hands-on review en Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.