Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram krijgt tweestapsverificatie en meer in update

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 15:14 CategorieAndroid

Telegram heeft een nieuwe update vrijgegeven voor de Android- en iOS-applicatie, waarmee het onder andere tweestapsverificatie toevoegt. Ook kun je nu van tevoren bekijken wat voor content een gedeelde link aanbiedt.

Tweestapsverificatie voor Telegram

De berichtendienst Telegram maakte in korte tijd furore door de nadruk op privacy te leggen en ook door gebruikers zelf een hoop aanpassingsmogelijkheden te geven met betrekking tot de werking van de applicatie. Het heeft qua beveiliging een tijd lang voorgelopen op WhatsApp, maar die app loopt toch langzamerhand een gedeelte van die achterstand in. Dat weerhoudt Telegram er natuurlijk niet van met nieuwe functies op de proppen te komen – sterker nog, het zou de ontwikkeling daarvan moeten stimuleren.

De nieuwste update voor de app voegt drie nieuwe functies toe. De eerste is de tweestapsverificatie voor de applicatie. Je wordt nu om een wachtwoord gevraagd wanneer je probeert in te loggen op je account, op een nieuw apparaat. Daarnaast kun je nu alle sessies tussen al je apparaten synchroniseren en van een afstand afsluiten, wanneer je dat wil. Als laatste er een soort preview-modus voor een gedeelde link binnen de app, zodat je kunt zien wie wat met je deelt, zonder op de link in kwestie te tikken. Kan ook erg handig zijn.

Eerder maakte Telegram bekend dat het ook extra lagen aan beveiliging wil aanbieden aan zijn gebruikers op het Android-platform. Eerder waren deze wijzigingen al doorgevoerd in de iOS-versie van de app. De update voegt een aantal optionele lagen veiligheid aan in de vorm van langere wachtwoorden of een extra pincode voor het ontgrendelen van de berichtendienst. Daarnaast kun je nu direct Telegram vergrendelen vanuit een chatvenster en kun je instellen dat de app zichzelf vergrendelt na een bepaalde tijd aan inactiviteit.

  • Telegram
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.