Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tomb Raider is na twintig jaar ook op Android te spelen

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2015, 20:41 CategorieAndroid

Na twintig jaar is de klassieker Tomb Raider eindelijk ook op Android te spelen. Ervaar de game die het medium revolutioneerde opnieuw met extra content en speciale controls.

Tomb Raider

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat Lara Croft voor het eerst donkere grotten en grimmige jungles verkende in de allereerste Tomb Raider. De gamereeks werd meteen enorm populair, dankzij de baanbrekende graphics en een geloofwaardige wereld. Sindsdien zijn er talloze delen uitgekomen voor alle grote consoles, keer op keer toppers. Diezelfde graphics zijn nu misschien niet meer zo indrukwekkend, maar je kan nu wel opnieuw genieten van het origineel op Android, met de release van de mobiele versie van Tomb Raider.

De originele Tomb Raider is een avonturenspel vol met puzzels en vijanden, uitdagend en toch goed geschikt voor korte potjes. De controls voelen tegenwoordig een beetje gedateerd aan, maar toch is het absoluut de moeite waard om de game op Android te spelen. Het is wel even wennen: de game gebruikt geen twee pookjes, maar één pookje en een aantal actie-knoppen, waarmee je onder andere kan springen. Gelukkig kan je ook een controller gebruiken, wat het spelen iets makkelijker maakt. Het spel is namelijk ontworpen voor consoles, en leent zich niet altijd evengoed voor de vrij onnauwkeurige touchscreen-controls.

Schrik echter niet: Tomb Raider is een spel dat iedere gamer minstens één keer gespeeld moet hebben, en dit is het ideale moment. Het spel kost namelijk slechts €0,99, en dat is geen 1 april grap. Voor minder dan een euro krijg je het complete spel uit 1996, plus twee extra hoofdstukken die origineel toegevoegd waren aan de re-release van Tomb Raider in 1998. De game kwam eind vorig jaar ook al uit op iOS, en werd met lovende recensies ontvangen.

  • Tomb Raider
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.