Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Trusted Voice: met je stem inloggen op je Android Lollipop tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 10:16 CategorieAndroid

Om je Android-tablet of -phablet te ontgrendelen heb je diverse mogelijkheden, waaronder een patroon of een wachtwoord. Ook bieden sommige toestellen de mogelijkheid om middels een vingerafdruk in te loggen. Maar, binnenkort kun je ook je stem gebruiken om je tablet of smartphone te ontgrendelen dankzij Trusted Voice.

Met de uitrol van Google Play Services 7.0 introduceert Google Trusted Voice, zo meldt AndroidPolice. Met deze functie wordt het mogelijk om met je eigen stem je tablet of smartphone te ontgrendelen, mits deze draait op Android 5.0 Lollipop of nieuwer. De functie werkt simpel; het enige wat je hoeft te doen is ‘Ok, Google’ richting je tablet of smartphone roepen.

Trusted Voice biedt de gebruiker diverse instellingsmogelijkheden, waaronder een selectie van de apparaten waarop met je stem ingelogd kan worden en de locatie waarop je in kunt loggen. Toch is deze inlogmethode niet waterdicht, zo geeft Google zelf ook aan. Het bedrijf adviseert een wachtwoord of patroon te gebruiken omdat iemand met een vergelijkbare stem ook in zou kunnen loggen. Het is meer een leuke extra feature om snel met je tablet of smartphone aan de slag te kunnen.

Google’s Trusted Voice wordt momenteel uitgerold via de Play Services-update. Het kan even duren voordat de update voor jouw tablet of smartphone verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.