Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter breidt retweet-functie uit op iOS en web

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 9:59 CategorieAndroid

Twitter heeft een nieuwe retweet-functie uitgerold voor de iOS-app en het web. De update volgt op een later moment voor Android-eigenaars. Met ‘het nieuwe retweeten’ heb je veel meer ruimte voor je eigen commentaar.

Retweets bieden nu meer ruimte voor eigen invulling

In de zomer van 2014 kwam de functie al een keer eerder voorbij in een testfase: retweet with comment. Dat is een nieuwe functie voor de iOS-app en het web, die momenteel wordt uitgerold voor iedereen, waar retweeters meer ruimte hebben voor hun eigen commentaar in de tweet in kwestie. Wanneer je nu iets wil retweeten, dan krijg je de optie op die tweet te embedden (in te lijsten in je eigen tweet, als het ware), waardoor je nu veel meer ruimte hebt voor je eigen commentaar, zonder dat je iets aan de context van de originele tweet verandert.

Het was al mogelijk om iemands tweet te embedden door de link van het bericht in je eigen tweet te verwerken. Maar retweet with comment stelt je in staat dit sneller te doen, met slechts één druk op de knop. Mocht je nou je Twitter-profiel aan een website gelinkt hebben of embedded tweets vaak gebruiken op een website, dan werkt de functie helaas niet meer en verandert de retweet in een link naar het originele bericht. Deze ontwikkeling kan een positief effect voor de dienst hebben, aangezien dit iets is wat Twitteraars graag willen zien.

Twitter heeft momenteel last van twijfelende investeerders, daarom probeert het de laatste tijd zo veel nieuwe functies uit. In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Lees meer in onze database.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.