Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter haalt Discovery-tab uit applicaties

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2015, 11:05 CategorieAndroid

Twitter heeft vannacht de applicaties van het sociale netwerk voorzien van een update: die update haalt de Discovery-tab bovenin weg. Daardoor in de plaats moeten nieuwe functies komen, zodat gebruikers terugkeren naar het medium.

Geen Discovery-tab meer in Twitter-app

Ziet je Twitter-app er vandaag anders uit dan gisteren? Dan heb je de nieuwe update al binnen, die de Discovery-tab uit de applicatie haalt. Die tab was  favoriet van één van de oprichters van het medium, maar stagneerde de laatste paar maanden. In plaats van die Discovery-tab, introduceert Twitter twee nieuwe features die ervoor moeten zorgen dat Twitteraars die de website en app achter zich hebben gelaten, terugkeren. Die features heten Recaps en MagicReps. De eerste kennen we al in de vorm van ‘While you were away‘.

Die tweede functie moet gebruikers beter gaan helpen wie te volgen en wat te lezen. Ook wil Twitter gebruikers gaan uitleggen wat populair is op dit moment en waarom dat zo is. Zo komt je wel eens bepaalde hashtags tegen waar je niets van snapt en met wat extra uitleg snap je dat straks niet alleen, maar blijft Twitter ook gewoon leuk op langere termijn. Bovendien wil Twitter voortaan ook betere volgsuggesties gaan doen, voornamelijk wanneer je nog maar net aan Twitter begint, zodat je netwerk altijd interessant blijft en niet uitdroogt.

Twitter heeft momenteel last van twijfelende investeerders, daarom probeert het de laatste tijd zo veel nieuwe functies uit. In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Lees meer in onze database.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.