Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter past Direct Messages-opties aan in apps

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 10:07 CategorieAndroid

Twitter heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is meer te doen met de Direct Messages-functies binnen het sociale netwerk. Nu kun je ook met volstrekt vreemden berichten uitwisselen of de mensen die jou niet volgen.

Direct Messages op Twitter bieden meer functies

Twitter rolt momenteel een update uit voor de Android- en iOS-applicaties, waarmee het drie fundamentele dingen aanpast voor de Direct Messages-functies voor op het sociale netwerk. Het systeem voor de privéberichten wordt meer opengegooid. Zo kunnen gebruikers nu reageren op iedereen die hen een DM verstuurt, ongeacht of die gebruiker in kwestie de volger terug volgt. Ook kun je met vreemden berichten uitwisselen (in dat geval volgen jullie elkaar beiden niet). Lijkt ons een recept voor meer spam op je account.

Desondanks zit er wel een gedachte achter. Door de DM’s open te gooien, kunnen klantenservices via Twitter klanten gemakkelijker helpen. Meestal vraag je zo’n digitale balie om hulp, waarna jullie elkaar moeten volgen om achter de schermen gevoelige informatie uit te wisselen (het gaat nog wel eens fout) en dat proces wordt nu dus gemakkelijker gemaakt. Om de Direct Messages wat prominenter in beeld te brengen, omdat de functie nu zo uitgebreid is, heeft iedereen straks ook een speciale DM-knop op z’n profiel staan.

Twitter heeft momenteel last van twijfelende investeerders, daarom probeert het de laatste tijd zo veel nieuwe functies uit. In 2014 heeft Twitter een hoop nieuwe gebruikers gekregen, waarvan het gros wellicht niet weet wat het met de dienst aan moet. Daar waar in 2013 nog 46 procent van de Twitteraars dagelijks op Twitter keek, werd dat in 2014 36 procent: een significant lager percentage en heel slecht voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu onder druk staat en ervoor moet zorgen dat dat percentage weer omhoog gaat. Lees meer in onze database.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.