Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verander je iPhone 6 Plus in een ouderwetse Game Boy

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2015, 10:42 CategorieAccessoires

Heb je altijd al je iPhone 6 Plus willen veranderen in een functionerende Game Boy van Nintendo? Dan kan dat met de Smart Boy. Zolang Nintendo er geen stokje voor steekt, aangezien het bedrijf dat in het verleden vaker deed in soortgelijke situaties.

Maak van je iPhone 6 Plus een ouderwetse Game Boy

Misschien heb je hem vroeger wel gehad: de Game Boy. Pokémon, Tetris en Super Mario Land zijn misschien wel van die games die in je geheugen gegrift staan (bij mij in elk geval wel). Je kunt nu een fractie van die tijden herleven met de Smart Boy: een add-on voor je iPhone 6 Plus, die je phablet verandert in een functionerende Game Boy van weleer. De hardware begon het leven als een geslaagde 1 april-grap, maar wordt nu daadwerkelijk in ontwikkeling genomen. Mensen op het internet raakte enthousiast over het idee.

De Smart Boy is onderdeel van die 1 april-grapjes die in feiten fungeren als een soort marketingtest die antwoord op de kwestie kan geven of er daadwerkelijk vraag naar een bepaald product is. Het design van de Smart Boy (zie bovenstaande afbeelding) dook initieel op op een Facebook-pagina; de designer lijkt gewoon de bovenste helft van een Game Boy te hebben weggesneden en de iPhone 6 Plus erin te hebben geschoven. Wanneer de gebruiker dat zou doen, kunnen er Game Boy en Game Boy Color-spellen worden gespeeld.

Het is nog maar de vraag wanneer Nintendo dit project gaat stilleggen. Het bedrijf heeft het er niet zo op wanneer andere mensen met hun producten aan de haal gaan (en daar potentieel geld mee kunnen verdienen; en gelijk hebben ze), dus leggen ze nogal wat project stil op jaarlijkse basis. Onlangs werd nog het Super Mario 64 HD-project aan banden gelegd (waarschijnlijk omdat Super Mario 64 die week op Wii U uitkwam via de Virtual Console) en zagen we Nintendo emulators bevechten (met oog op de eigen mobiele games).

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.