Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Windows Hello in werking te zien

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 10:08 CategorieWindows

Intel heeft tijdens een presentatie laten zien hoe Windows Hello in de praktijk straks gebruikt gaat worden en hoe snel het is. De video duurt vijf minuten, maar is zeker even het kijken waard wanneer je interesse hebt in Windows 10.

Windows Hello in Windows 10

Onlangs heeft Microsoft bekendgemaakt dat we Windows 10 op verschillende manieren kunnen ontgrendelen. Hoewel Microsoft Windows 10 al weken lang test met een aantal mensen die onderdeel zijn van het Preview-programma, wordt deze functie door niemand nog uitgeprobeerd. Dat komt doordat de huidige hardware nog helemaal niet is ingesteld voor deze technologie, die bijvoorbeeld je gezicht inscant en alleen de computer ontgrendelt wanneer jij voor de camera staat. Net zoals Kinect werkt op Xbox One.

Met andere woorden: dit is een langetermijnstrategie. De meeste Windows 10-apparaten zullen snel en goedkoop gemaakt worden (buiten het feit dat het gros van de Windows 10 devices mogelijk bestaat uit oude, bestaande hardware), maar dat neemt niet weg dat het een goede ontwikkeling is. Mocht je al een Windows-apparaat met een vingerafdrukscanner hebben, dan kun je al profiteren van Microsoft Hello. Wat de iris- en gezichtsscanner betreft: een foto van jezelf gaat niet werken, zo geeft Microsoft aan, dankzij de infraroodtechnologie.

Windows Hello wordt straks een belangrijk privacygevoelig onderdeel binnen Windows 10. Het is niet alleen gemakkelijker in gebruik te nemen dan het invoeren van een wachtwoord, het systeem wordt ook gekoppeld aan bepaalde apps die niet zullen werken zonder de juiste persoon voor de camera. Mocht je nou geen biometrische sensoren aan boord hebben, dan heeft Microsoft Passport nog achter de hand: die werkt met traditionele wachtwoorden. Bovendien wordt Windows Hello straks volledig optioneel en niet verplicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.