Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Zie Windows Hello in werking

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 10:16 CategorieWindows

Tijdens de Build 2015-presentatie van Microsoft, toonde het bedrijf nog even Windows Hello in werking. Met Windows Hello kun je je Windows-apparaat ontgrendelen met onderdelen van je eigen lichaam, zoals je vingerafdruk of je iris.

Zie Windows Hello voor Windows 10 in werking

Gisteravond hield Microsoft zijn Build 2015-presentatie, waarin het alles over het Windows 10-platform en de mogelijkheden voor ontwikkelaars naar buiten bracht. Ook leerden we er meer over de nieuwe browser, Microsoft Edge, en zagen we nog een video voorbij komen die ons laat zien hoe Microsoft Hello straks in de praktijk werkt. Die wilden we jullie niet onthouden, dus je kunt hem hieronder bekijken. Mocht je Windows Hello willen gebruiken, dan heb je wel moderne hardware met biometrische sensoren nodig.

Met andere woorden: dit is een langetermijnstrategie. De meeste Windows 10-apparaten zullen snel en goedkoop gemaakt worden (buiten het feit dat het gros van de Windows 10 devices mogelijk bestaat uit oude, bestaande hardware), maar dat neemt niet weg dat het een goede ontwikkeling is. Mocht je al een Windows-apparaat met een vingerafdrukscanner hebben, dan kun je al profiteren van Microsoft Hello. Wat de iris- en gezichtsscanner betreft: een foto van jezelf gaat niet werken, zo geeft Microsoft aan, dankzij de infraroodtechnologie.

Windows Hello wordt straks een belangrijk privacygevoelig onderdeel binnen Windows 10. Het is niet alleen gemakkelijker in gebruik te nemen dan het invoeren van een wachtwoord, het systeem wordt ook gekoppeld aan bepaalde apps die niet zullen werken zonder de juiste persoon voor de camera. Mocht je nou geen biometrische sensoren aan boord hebben, dan heeft Microsoft Passport nog achter de hand: die werkt met traditionele wachtwoorden. Bovendien wordt Windows Hello straks volledig optioneel en niet verplicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.