Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp heeft nu 800 miljoen actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 9:52 CategorieAndroid

Facebook heeft bekendgemaakt dat WhatsApp momenteel 800 miljoen actieve gebruikers per maand heeft. De groei is er dus nog niet uit. Daardoor blijft WhatsApp één van de meest populaire berichtendiensten op alle mobiele platformen.

WhatsApp blijft maar groeien

Het is niet meer te ontkennen dat WhatsApp één van de grootste mobiele berichtendiensten ooit is. Dat blijkt ook weer uit nieuwe cijfers die Facebook, de eigenaar van WhatsApp, naar buiten heeft gebracht over de service. Momenteel heeft de dienst namelijk 800 miljoen actieve gebruikers. Dat klinkt een beetje vreemd wanneer je dat bekijkt in het licht van het feit dat WhatsApp al een miljard keer gedownload is op Android alleen al, maar dat betekent niet dat het om unieke downloads gaat of dat mensen de app ook gebruiken.

Afgelopen januari stond dat aantal van actieve gebruikers nog op 700 miljoen, terwijl de 600 miljoen pas werd bereikt in augustus 2014. Opvallend is dat WhatsApp in oktober is gekocht door Facebook, voor het luttele bedrag van 19 miljard dollar, waardoor mensen aangaven de app niet meer te willen gebruiken, vanwege de potentiële inbreuk op hun privacy. Maanden later blijkt echter dat de dienst onverminderd populair is en er lijkt geen eind aan te komen. Of dit door de Facebook-overname komt is niet bekend, maar lijkt ons ergens stug.

De laatste tijd ondergaat WhatsApp veel veranderingen, voor op het Android-platform. Zo is het nu mogelijk om met de dienst te bellen en kun je ook je chats opslaan op Google Drive (ervan uitgaande dat je ook een Google-account koppelt aan de app). Ook heeft WhatsApp nu eindelijk het Material Design gekregen (maar nog niet via officiële wegen en is Facebook begonnen met de integratie die beide diensten dichter bij elkaar moet brengen. Wanneer iOS-gebruikers toegang krijgen tot alle nieuwe functies, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.