Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 krijgt Avatar-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 9:14 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 een Avatar-applicatie gaat krijgen. Met deze app kun je een digitale versie van jezelf maken, net zoals gamers al jaren doen op Xbox 360 en sinds kort ook op Xbox One.

Avatar-app voor Windows 10

Mocht je al wat langer een Xbox 360 of Xbox One gebruiken, dan herken je misschien de term Avatar wel. Nee, het heeft niets met die film vol blauwe buitenaardse wezens te maken: het zijn digitale evenbeelden van jezelf (of hoe je je zelf graag zou willen zien). De Avatar is tot de digitale personificatie van je gamende ik geweest en biedt enorm veel opties tot persoonlijke vormgeving. Nu is bekend dat Microsoft die digitale mannetjes en vrouwtjes (en Chewbacca’s?) naar het Windows 10-platform wil brengen.

Net zoals op de bestaande spelcomputers, is het ook in de Windows 10-versie van de Avatar-app mogelijk om jezelf digital vorm te geven. Deze Avatar zal gelinkt worden aan je gamertag (dat is je Xbox-profiel, waar je onder meer achievements in games mee kunt halen), dus alle veranderingen die je doorvoert, komen ook terug op je spelcomputer. Er wordt al een tijd verwacht dat Microsoft een grote update uitbrengt voor de (Xbox) Avatars, aangezien sinds de lancering er nog maar weinig veranderd is. Mogelijk gebeurt dat dus dit jaar.

Avatars hebben zich in het verleden ook bewezen als extra bijverdienste voor speluitgevers. Je kunt namelijk verschillende pakjes, hoeden, schoenen, accessoires en maskers kopen voor een klein bedrag. Dat aspect komt ook zeker terug naar de Windows 10-versie. In sommige games is het ook mogelijk Avatar-spullen vrij te spelen door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Wellicht dat we zoiets ook terug gaan zien in deze app, al zal dat niet anders worden dan het nu al is, waarschijnlijk. Wanneer de applicatie uitkomt, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.