Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 voegt apps, muziek en films samen in Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2015, 10:46 CategorieBesturingssystemen

We weten inmiddels dat Windows 10 komende zomer verschijnt en een besturingssysteem moet worden dan perfect kan draaien op alle soorten apparaten. Microsoft wil één gebruiksvriendelijk besturingssysteem voor alle devices neerzetten en een belangrijk onderdeel hiervan is één Windows Store.

Met de komst van Windows 10 krijgen we één winkel waarin we alle content die het bedrijf uit Redmond aanbiedt kunnen vinden. Microsoft gaat apps, muziek en films samenvoegen in de Windows Store. Momenteel ben je voor muziek en films nog aangewezen op respectievelijk de Xbox Music en Xbox Video winkels.

Zodra Windows 10 beschikbaar is hoef je alleen nog maar te navigeren naar de bekende Windows Store, waar nu alle apps al te vinden zijn, om muziek en films te downloaden of streamen. De verandering is al te zien in de Technical Preview van Windows 10 maar het gaat nog om een vroege beta-versie. Zo ontbreken bijvoorbeeld de details over films en tv-programma’s.

Later deze maand houdt Microsoft de Build-conferentie en krijgen we meer informatie over de plannen voor de Windows Store. Ook krijgen we waarschijnlijk te zien en te horen welke verbeteringen binnen Windows 10 Microsoft de afgelopen maanden heeft doorgevoerd.

Meer informatie vind je in ons artikel over Windows 10 op tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.