Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xbox One SmartGlass-app voorzien van nieuwe functie

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2015, 11:04 CategorieAndroid

Microsoft heeft de Xbox One SmartGlass-app, momenteel nog in bèta en beschikbaar voor Android en Windows, voorzien van een nieuwe feature. Je kunt er nu je Xbox One mee aan- en uitzetten; dit is onderdeel van de mei-update voor het systeem.

Nieuwe feature voor Xbox One SmartGlass

De Xbox One krijgt van Microsoft elke maand een verse update, die niet alleen bugs fixt, maar ook telkens nieuwe features toevoegt. De Xbox One SmartGlass-app, momenteel beschikbaar voor Android en Windows en nog steeds in bèta, mag dan misschien niet dezelfde behandeling krijgen, maar wanneer er een nieuwe feature wordt geïntroduceerd, dan is het een handige. Net zoals nu ook het geval is: wanneer je de app hebt én onderdeel uitmaakt van het Preview-programma, dan kun je de One aan- en uitzetten met de SmartGlass-applicatie.

Eerder maakte Microsoft het mogelijk om op je mobiele telefoon of tablet onderweg alvast die nieuwe game of extra downloadable content binnen te halen. Staat je Xbox One echter altijd uit, dan gaat die vlieger niet op. Het is dus van belang om je One altijd op standby te hebben staan en hem zo instellen dat-ie updates automatisch binnenhaalt, anders heb je niet zo veel aan deze update. Bovendien heeft SmartGlass tegenwoordig ook een uitgebreide social feature, waar je in een overzicht kunt zien wat je vrienden online gedaan hebben.

Xbox One SmartGlass is een app waarmee je je spelcomputer met je tablet of telefoon kunt bedienen en die kan fungeren als tweede scherm. Voor games kan dit betekenen dat er een kaart van de omgeving in beeld wordt gebracht of dat je alvast een strategie voor een team in een sportgame kunt bepalen. Ook kun je er dus de activiteitenfeed terugvinden en zien wat je vrienden hebben uitgespookt terwijl jij niet op de Xbox zat en die functies zijn dus met de nieuwe update uitgebreid. Lees hier meer over de mei-update voor Xbox One.

  • Xbox One SmartGlass
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.