‘AdBlock Plus-maker wil eigen Android-browser lanceren’

18 mei 2015 1 Minuut 1 Reacties
adblock-plus

De maker van AdBlock Plus zou momenteel werken aan een browser voor Android. Eerder zou er al een iOS-browser verschijnen, maar dat is er nooit van gekomen. Daarom valt het nog maar te bezien of dit gerucht waar blijkt te zijn.

Gerucht: Android krijgt speciale AdBlock-browser

Eyeo, de maker van AdBlock Plus, zou naar verluidt al eens eerder aan een speciale iOS-browser werken, maar dat is er nooit van gekomen. Het bedrijf beloofde in het verleden wel met betere adblock-mogelijkheden te komen voor mobiele apparaten en heeft momenteel meerdere, populaire applicaties op z’n naam staan die miljoenen keer gedownload zijn. En als we nu een nieuw gerucht mogen geloven, werkt dezelfde man nu aan een Android-browser, die op 20 mei zou worden gelanceerd. Dat is dus nog even afwachten.

Wanneer je bijvoorbeeld Firefox of Chrome op je pc of Windows Surface-tablets gebruikt, dan ben je misschien wel bekend met AdBlock Plus: het is een middel om advertenties tegen te gaan op websites. Je bent beschermd tegen pop-ups en ander reclamemateriaal. De AdBlock Plus installeer je als een zogenaamde plug-in. Plug-ins worden gebruikt om browsers persoonlijk vorm te geven met aspecten die jij als gebruiker belangrijk vindt. Browsers worden zo stukken uitgebreider, maar alleen met functies die jij wilt gebruiken.

Wat de AdBlock Plus-browser allemaal voor functies krijgt, is nog niet naar buiten gekomen. Natuurlijk krijgt het meerdere opties met betrekking tot het blokkeren van advertenties, maar wat voor verdere functies we mogen verwachten, is niet bekend. Het voordeel van browsers die zowel op pc als smart devices beschikbaar zijn, is dat je content en data kunt synchroniseren met elkaar, zodat je nooit meer wat kwijt bent, wachtwoorden automatisch ingevuld kunnen worden en meer. Dat voordeel heeft AdBlock Plus in elk geval niet.

Check ook ons artikel met daarin vijf goede browsers voor Android.

Bron FavBrowser Via Neowin

Reacties (1)