Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.1 beschikbaar voor de Nvidia Shield Tablet

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2015, 17:47 CategorieAndroid

De Nvidia Shield Tablet was al één van de eerste tablets die een update naar Android 5.0 Lollipop kreeg en nu heeft chipfabrikant Nvidia ook als één van de eersten Android 5.1 voor de gaming-tablet beschikbaar gesteld. De update wordt in fasen uitgerold en kan Over The Air (OTA) gedownload worden.

Het is alweer even geleden dat Nvidia de Shield Tablet, een 8-inch tablet die speciaal is ingericht voor het spelen van games, op de markt bracht. Vanuit de winkel draaide dit model op Android 4.4 KitKat maar niet lang na de lancering werd Android 5.0 Lollipop beschikbaar gesteld. Sinds deze week heeft Nvidia Android 5.1 beschikbaar gesteld, een relatief kleine update.

Android 5.1 Lollipop verbetert de stabiliteit van de tablet en lost een aantal kleine problemen ook. Daarbij wordt er met deze update ondersteuning voor Android for Work toegevoegd, zijn de quick-settings verbeterd, krijg je extra instellingen voor de beeldweergave en is de beveiliging aangepast. Ook is er een update voor de Shield Controller, een accessoire voor de tablet, beschikbaar waarmee de koppeling tussen beide apparaten sneller moet verlopen.

De Nvidia Shield Tablet is een 8-inch tablet met een ips lcd-display dat voorzien is van een full hd-resolutie. Onder de motorkap zien we een Nvidia Tegra K1-processor terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Nvidia Shield Tablet.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.