Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.1 Lollipop eindelijk beschikbaar voor Google Nexus 9

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 9:22 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd maar Google laat vandaag weten eindelijk de Android 5.1-update voor de Google Nexus 9 beschikbaar te stellen. Eerder deze week werd nog een update naar Android 5.0.2 uitgerold voor de nieuwste tablet van het bedrijf.

Via Twitter heeft Google aangegeven dat vandaag een nieuwe update voor bezitters van de Google Nexus 9 beschikbaar gesteld zal worden. Het gaat om Android 5.1.1 Lollipop en de update wordt zoals altijd in fasen uitgerold. Het kan dus een paar dagen, of soms zelfs weken, duren voordat de update op jouw tablet aangeboden wordt.

Android 5.1 brengt vooral verbeteringen en bugfixes. De update laat de meeste functionaliteiten en design-elementen van Android 5.0 Lollipop onveranderd. Wel wordt het na de update mogelijk om direct vanuit het snelmenu met Bluetooth-apparaten en WiFi-netwerken te koppelen. Mocht je de update Over The Air (OTA) ontvangen hebben dan zien we graag onderaan dit artikel terug of deze bevalt.

De Google Nexus 9 is de nieuwste tablet van het bedrijf en beschikt over een 8.9-inch hoge resolutie display. Ook is de tablet voorzien van een Nvidia Tegra K1-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, Bluetooth met NFC en twee camera’s. Onze ervaringen met dit model vind je in de Google Nexus 9 review.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Buizerd
    09 mei, 2015 om 10:15

    Ook 5.1.1 geeft op de nexus 7 (2012) nog steeds dezelfde problemen, vastlopers in chrome.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.