Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-browser AdBlock Plus in bèta gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 15:05 CategorieAndroid

De AdBlock Plus-browser is vandaag voor Android gelanceerd. Hij is echter nog wel in bèta. Heb je iOS? Dan moet je nog even wachten totdat het bedrijf een versie voor dat platform lanceert. AdBlock Plus op Android blokkeert de meest irritante ads op internet.

AdBlock Plus-browser gelanceerd op Android

Het gerucht was er dat Eyeo, het bedrijf achter AdBlock Plus, vandaag een speciale browser voor Android zou lanceren, genaamd, hoe kan het ook anders, AdBlock Plus. Dat gerucht bleek te kloppen, aangezien iedereen met een modern Android-apparaat (wij zijn in elk geval nog geen toestellen tegengekomen waar de browser niet op draait) zich kan aanmelden voor het bèta-programma van de app. Ben je in het bezit van een iOS-apparaat? Dan heb je voorlopig nog even pech: er is nu nog een versie voor dat platform beschikbaar.

De AdBlock Plus-browser is niet gebaseerd op Chromium, zoals aanvankelijk wel gedacht werd, maar op Firefox. Je hebt echter niet de mogelijkheid om add-ons en andere data te synchroniseren met je Firefox-account. Wanneer je de browser downloadt, dan staat-ie nog ingesteld op de standaard instelling: hij blokkeert alleen de meest irritante reclames op het web. Dat zijn reclames die de flow van het lezen onderbreken, die knipperen, zomaar omhoog komen en meer soorten. Rustige, normale advertenties blijven gewoon zichtbaar.

Mocht je nou helemaal geen ads meer willen zien (wat vaak ten koste gaat van gratis te bezoeken websites), dan heb je daar ook de mogelijkheid toe. Dat moet je echter zelf wel even instellen onder instellingen. Mocht je een Android-apparaat hebben en de browser willen uitproberen voordat-ie in Google Play verschijnt, dan kun je je aanmelden via de website van AdBlock Plus. Via die site dien je je aan te melden voor de Google+-pagina van het bedrijf, geef je aan dat je een tester wil worden en kun je direct de bèta-applicatie downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.