Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android M geeft gebruiker meer controle over privacy’

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2015, 9:24 CategorieAndroid

Volgens de laatste geruchten kan het zijn dat we straks meer controle over onze privacy krijgen tijdens de release van Android M. Zo kunnen we dus straks mogelijk per app bepalen welke toegang ze krijgen en welke niet.

Gerucht: Meer privacy in eigen hand met Android M

Volgens de laatste geruchten schijnt het zo te zijn dat Google voornemens is de privacymogelijkheden aan te passen in Android M, met betrekking tot de applicaties. Deze verandering zou teweegbrengen dat gebruikers straks per applicatie kunnen aangeven tot welke functies ze toegang hebben en tot welke niet op je Android-apparaat. Mocht je bijvoorbeeld niet willen dat een bepaalde game toegang krijgt tot je contactenlijst, wat volkomen te begrijpen is, dan zou je dus die toegang kunnen weigeren door te aan te geven.

Op iOS bestaat deze functie al en kunnen gebruikers dus aangeven of ze willen dat de app toegang heeft tot alles waar deze toegang tot wil. Op het Android-platform is het nog altijd ‘alles of niets’ – de apps laten weten welke toegang ze willen en de enige manier om die app dan te installeren, is om akkoord te gaan met de voorwaarden. Nu bestaat daar veel kritiek over en ook wij op de redactie hebben het er vaak over gehad. Het is ook best vreemd dat een app dicteert waar hij toegang tot wil, zonder dat we hem die toegang kunnen weigeren.

Android M wordt naar alle waarschijnlijkheid op 28 mei aangekondigd tijdens de Google I/O-presentatie. Wat we precies van Android M kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Er gaan wel geruchten dat Google het mogelijk gaat maken om nagenoeg het complete besturingssysteem middels je stem te bedienen. Deze functie gaat onder de naam Voice Access en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid spraakbediening in apps te integreren. Ook zal Android for Work een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe versie van het OS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.