Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android M: meer details over privacy-instellingen bekend

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 10:17 CategorieAndroid

Er zijn meer details over de privacy-instellingen van Android M naar buiten gekomen, die gebruikers de controle geeft over hun gegevens. Zo zou het straks mogelijk zijn om ten alle tijden de instellingen in te zien en aan te passen.

Android M geeft de gebruiker de controle z’n data

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Google voornemens is de privacymogelijkheden aan te passen in Android M, met betrekking tot de applicaties. Deze verandering zou teweegbrengen dat gebruikers straks per applicatie kunnen aangeven tot welke functies ze toegang hebben en tot welke niet op je Android-apparaat. Mocht je bijvoorbeeld niet willen dat een bepaalde game toegang krijgt tot je contactenlijst, wat volkomen te begrijpen is, dan zou je dus die toegang kunnen weigeren door dit aan te geven.

Nu is er op woensdagnacht Nederlandse tijd meer informatie naar buiten gekomen over die privacy-instellingen. Zo zou Google van plan zijn het dialoogschermpje met daarin alle verzoeken te verwijderen (zodat die dus niet omhoog komt wanneer je een app wil installeren). Daarvoor in de plaats komt mogelijk een serie aan dialogenschermen binnen de applicatie. Onbekend is echter of dit gebeurt wanneer de gebruiker een app voor het eerst opstart of dat dit handmatig gedaan moet worden, onder het kopje instellingen.

Het kan ook zijn dat die verzoeken tot extra datatoegang pas verschijnen wanneer de applicatie in kwestie ook daadwerkelijk een dergelijke functie van je tablet of smartphone nodig heeft, zoals bijvoorbeeld je locatie. Wat in elk geval duidelijk is, is dat de Instellingen-app wordt voorzien van meer privacy-georiënteerde functies, zodat je daar ook al een hoop kunt aan- en afvinken. Vanavond Nederlandse tijd, rond half zeven, begint Google I/O 2015, alwaar Google het besturingssysteem Android M, met al z’n functies, gaat aankondigen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.