Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple bevestigt WWDC-presentatie: laat iOS 9 maar komen

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 19:44 CategorieApple

Apple heeft zijn WWDC-applicatie voorzien van een update en daarin bevestigd dat het bedrijf inderdaad zijn presentatie op 8 juni houdt. Wat de rest van de World Wide Developers Conference in petto heeft, laat het bedrijf uit Cupertino zoals altijd niet weten.

WWDC 2015: Apple presenteert iOS 9

Apple heeft vanavond Nederlandse tijd bevestigd dat het bedrijf zijn jaarlijkse World Wide Developers Conference-presentatie gaat houden om tien uur in de ochtend, lokale tijd. En als we dat goed omrekenen, dan betekent dit dat we 8 juni om zeven uur in de avond kunnen zien wat Apple allemaal voor ons in petto heeft met betrekking tot niet alleen OS X, maar vooral ook iOS 9. Over het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple zijn al een aantal geruchten verschenen, die je allemaal nog eens kunt nalezen in ons uitgebreide nieuwsarchief.

wwdc-ios-9-apple

Mogelijk is dit ook de dag dat we eindelijk de nieuwe muziekstreamingdienst van Apple te zien krijgen. Daarover hebben we ook al enorm veel geschreven op Homecinema Magazine. Ook om die dienst is veel te doen. Zo zou Apple een naamsverandering willen doorvoeren voor Beats Music, namelijk naar Apple Music. Maar dat is niet alles: er zouden namelijk ook nog wat problemen zijn die een lancering in de weg zitten. Plus: er is nog wat onduidelijk over de eventuele gratis luisterperiode die Apple wil gaan hanteren voor de streamingdienst.

Apple geeft ieder jaar een nieuwe versie van haar besturingssysteem uit: iOS. En ieder jaar komen er nieuwe functies bij. Het OS wordt dus steeds uitgebreider en zwaarder en dat betekent dat er meer bugs opduiken waardoor het OS minder goed presteert. Het lijkt erop alsof Apple dat nu wil tegengaan, met de volgende grote update: iOS 9. Hoewel er officieel nog niets bekend is over het besturingssysteem, zijn er toch al geruchten opgedoken dat het bedrijf uit Cupertino iOS 9 vooral voor prestatieverbeteringen wil gebruiken.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.