Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple brengt ov-navigatie naar iOS 9’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 10:36 CategorieiPad

Apple zou van plan zijn de routeplanning voor openbaar vervoer naar iOS 9 te brengen, die sinds iOS 6 verdwenen is uit de besturingssysteem. De navigatie had al opnieuw geïntroduceerd moeten worden in iOS 8, maar dat is er niet van gekomen.

Navigatie voor ov komt naar iOS 9

Het schijnt dat Apple voornemens is de navigatie voor het openbaar vervoer terug te brengen naar iOS 9. Eerder beschikte de software al over dergelijke routeplanning, maar dat ging via Google Maps. Sinds 2012, iOS 6, heeft Apple Apple Maps als standaard ingesteld voor het OS, waardoor die navigatie dus verdween. Apple scheen overigens al eerder van plan te zijn ov-routes terug te brengen naar iOS, met de release van iOS 8, maar dat is er nooit van gekomen. Waarom dat er nooit van gekomen is, is helaas onduidelijk.

De software voor ov-routes zou gebruikers in staat stellen reizen te plannen via de bus, trein en de metro. Op basis van de beschikbare tijden zou de app ook in staat zijn die gebruikers een verwachte reistijd mee te geven. Daarnaast zou de ov-navigatie reizigers van alternatieve routes kunnen voorzien, evenals verschillende methode om de kaarten te kunnen bekijken: in de standaard modus, hybride modus en satellietmodus. Ook zou de app een routebeschrijving kunnen aanbieden in grote, bekende en toeristische gebouwen.

Die laatste feature zou niet direct gelanceerd worden, in elk geval niet tijdens de introductie van iOS 9. Mogelijk horen we er in elk geval meer over tijdens de WWDC-presentatie, die in juni plaatsvindt. In het verleden heeft Apple in elk geval twee bedrijven opgekocht die gebruikers hadden voorzien van ov-navigatie; dat nieuws kwam in 2013 aan het licht. Maar tot op heden was nog niet duidelijk was Apple met de bedrijven van plan was en dit nieuws zou daar het antwoord op kunnen geven. Het is nu nog wachten op het officiële woord.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.