Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple stoomt Google Now-concurrent Proactive klaar’

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2015, 19:28 CategorieiPad

Apple zou momenteel bezig zijn met een geduchte Google Now-concurrent, onder de projectnaam Proactive. Dit project gaat Siri voorbij. Sterker nog: Siri en een aantal andere standaard apps moeten de basis gaan vormen voor dit nieuwe project.

Gerucht: Siri en meer werken straks samen onder de naam Proactive

Google zou momenteel, of eigenlijk al heel lang, werken aan een geduchte Google Now-concurrentie, onder de noem Proactive. Net zoals Google Now, zal Proactive informatie gaan tonen op basis van locatie, tijd en geïnstalleerde apps, evenals data die het opdoet van de gebruiker. Het moet als het ware een evolutie vormen van iOS’ Spotlight en het product van een aantal bedrijfaankopen die Apple gedaan heeft de afgelopen maanden. Ook applicaties zoals Apple Maps zou met Proactive kunnen samenwerken en interessante dingen laten zien.

Proactive zou tijdens de WWDC-presentatie van dit jaar, op 8 juni, kunnen worden gepresenteerd, samen met iOS 9. Proactive zou niet op de huidige plaats van Spotlight terechtkomen, maar juist aan de linkerkant van het scherm, om het gebruik ervan te verhogen. De digitale assistent krijgt ook zijn eigen zoekbalk, waarmee je zoekopdrachten kunt uitvoeren – zowel op het internet als op je interne geheugen. Naast Apple Maps, zou Proactive straks ook naadloos kunnen samenwerken met Apple-applicaties als Contacts en Calendar.

Ook is het dus zo dat Proactive zich kan aanpassen aan de gebruiker: open jij vaak om negen uur in de ochtend Facebook, dan zal Proactive een Facebook-snelkoppeling plaatsen rond die tijd. En met de nieuwe Browse Around Me-feature zou Apple Maps interessante locaties kunnen weergeven, die dicht bij je interesses liggen. Daarnaast zou Siri wel toegang krijgen tot third-party apps, maar niet alles kunnen inzien en ook niet alles kunnen prijsgeven, om privacyredenen. Het is onwaarschijnlijk dat Proactive dit jaar gelanceerd wordt.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.