Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verscheept meeste tablets, gevolgd door Samsung

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2015, 12:43 CategorieOnderzoek

Het zal niemand verbazen dat Apple, ondanks dat het bedrijf wederom minder iPads verkocht heeft dan een jaar terug, nog steeds de grootste tabletfabrikant ter wereld is. Uit onderzoek van IDC blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 12,6 miljoen tablets verscheept heeft.

IDC zet elk kwartaal onder elkaar welke fabrikanten de markt voor tablets aanvoeren en in het afgelopen kwartaal is er weinig veranderd aan de volgorde in de lijst. In totaal werden er in het eerste kwartaal van 2015 47,1 miljoen tablets vanuit de fabrikanten naar retailers en consumenten verscheept, iets minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Apple voert de lijst nog steeds aan met 12,6 miljoen verscheepte iPads, een stuk minder dan de 16,4 miljoen een jaar eerder. Apple zal er echter niet echt rauwig om zijn aangezien de daling in verkochte iPads met name komt door de groei in verkopen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Niet alleen Apple heeft te maken met een krimpend aantal verscheepte tablets. Ook Samsung verscheepte in het afgelopen kwartaal minder tablets. De Koreaanse fabrikant ging van 10,8 miljoen stuks naar 9 miljoen.

Lenovo vinden we op plek drie terug. De Chinese fabrikant is met een flinke opmars bezig en verscheepte in het eerste kwartaal van 2015 2,5 miljoen tablets. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar. Op de vierde plek staat Asus. De Taiwanese fabrikant verscheepte 1,8 miljoen tablets, ruim 30 procent minder dan vorig jaar. Opvallende vijfde is LG. In Europa zijn nauwelijks tablets van het bedrijf te vinden in de winkels maar toch verscheepte de Koreaanse fabrikant 1,4 miljoen modellen in de afgelopen drie maanden.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.