Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps porten naar Windows 10 heeft z’n beperkingen

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 11:31 CategorieApplicaties

Wil je een app porten van Android of iOS naar Windows 10, dan loop je straks ongetwijfeld tegen een aantal hobbels op de weg aan. Deze hobbels zijn niet opzettelijk geplaatst door Microsoft; de port-software laat het niet toe alle functies over te zetten.

Hobbels op de weg in het porten van apps voor Windows 10

Tijdens de Build 2015-presentatie van Microsoft maakte het bedrijf bekend dat Android- en iOS-ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen hun bestaande applicaties te porten naar Windows 10. Dat kan met specifieke SDKs (software development kits), die voor developers toegankelijk zijn. Hiermee wil Microsoft het applicatiegat voor Windows Phone en Windows 8.1 gaan oplossen. Maar het blijkt nu dat dit geen langetermijnstrategie is voor Microsoft: het is een beginpunt voor een betere appecosysteem en er bestaan beperkingen.

Zo zal het voorkomen dat wanneer apps een diepe integratie kennen met achtergrondservices, zoals bijvoorbeeld berichtendiensten, moeite hebben met het draaien op Windows 10. Vooral de Android-applicaties die de overstap naar het nieuwe Windows willen maken zullen tegen deze problemen aanlopen. Microsoft heeft deze beperkingen niet bewust neergezet: beide besturingssystemen verschillen gewoonweg teveel van elkaar om die achtergrondprocessen gelijkwaardig aan elkaar te maken. En de SDK kan dat gat niet overbruggen.

iOS-ontwikkelaars zullen het mogelijk gemakkelijker krijgen straks, aangezien de diepere achtergrondprocessen wel naar Windows 10 geport kunnen worden. Developers die hun iOS-app gaan porten krijgen daardoor ook meer mogelijkheden tot hun beschikking, ook als het gaat om het publiceren van die applicatie voor meerdere Windows 10-platformen (mobile, pc, Xbox en tablet) – een duidelijk voordeel die Android-ontwikkelaars moeten gaan missen. Verder geeft Microsoft aan dat apps porten een manier was om kosten te besparen voor het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.