Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus ZenPad-tablets gelekt, komen mogelijk dit jaar uit

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2015, 17:11 CategorieAndroid

Asus schijnt voornemens te zijn met enkele nieuwe Android-tablets op de proppen te komen, onder de naam Asus ZenPad. De tablets krijgen processoren mee van Intel, waarschijnlijk omdat dit de meest goedkope op de markt zijn.

Asus ZenPad-tablets op komst, mogelijk dit jaar uit

Het lijkt erop dat Asus dit jaar met een aantal Android-tablets op de proppen komt. De tablets zouden de naam ZenPad krijgen en de eerste details zijn al online verschenen dankzij onder meer de Noord-Amerikaanse FCC. Er verschijnen verschillende modellen van. Als eerste is er de grootste, namelijk de 8 inch-variant. Deze tablet krijgt een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we een SoC-processor van Intel, waarschijnlijk omdat die fabrikant zijn processor nog steeds goedkoop aanbiedt.

Van die 8 inch-versie bestaan er meerdere varianten. Zo kun je kiezen uit een Intel Atom Z3560- of Z3450-processor en 8, 16, 32 of 64GB aan intern geheugen, maar ze krijgen allemaal 2GB aan werkgeheugen. Ook komen er een aantal modellen aan met een 7 inch-scherm. Deze Asus ZenPads krijgen een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Onder de motorkap vinden we een quadcore Intel Atom x3-processor en 1GB aan werkgeheugen. Ook heb je de keuze uit een versie met 8GB of 16GB intern geheugen, dat uitbreidbaar is met een microSD-kaart.

Verder zijn alle varianten van de Asus ZenPad-tablets voorzien van zowel Bluetooth als WiFi en krijgen de camera’s aan de achterkant 2 megapixels en aan de voorkant een VGA-resolutie. Ook heb je nog de keuze uit een 3G-model. Maar alle tablets, zowel de 7 als de 8 inch-variant in alle smaken, krijgen Android 5.0 Lollipop met zich mee. Het schijnt verder dat de Asus ZenPad 7 al in juli uitkomt, voor een adviesprijs van ergens tussen de 139 en 159 euro. De prijzen en de releasedatum voor de Asus Zenpad 8 zijn helaas niet naar buiten gekomen.

  • Delen:
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.