Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus ZenPad-tablets krijgen 4:3-schermratio

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 10:48 CategorieAndroid

Er zijn twee persrenders opgedoken van de onaangekondigde Asus ZenPad-tablets, die het populaire schermratio meekrijgen van 4:3. Onlangs kondigde Samsung nog tablets met dezelfde ratio aan. Ook de Nexus 9 en de iPad delen die schermverhouding.

4:3-schermverhouding voor Asus ZenPad-tablets

Volgende week is er een beurs in Taiwan: Computex. Daar verwachten we nog het een en ander aan nieuws over tablets, waaronder de Asus ZenPad, die eerder deze maand ineens opdook. Asus is één van de techgiganten in Azië en verwacht wordt dat het bedrijf daar veel van de aankomende producten laat zien. Nog voordat de beurs überhaupt van start gaat, zijn er al persrenders gelekt van de onaangekondigde ZenPads, die je hierboven op de afbeelding kunt bekijken. De tablets krijgen een beeldratio van 4:3 met zich mee.

Die beeldverhouding is aan populariteit aan het winnen. Eerst had je vrijwel alleen Apple als grote speler, die de iPad voorzien had van deze ratio. Maar niet zo heel lang geleden kwam Google met de Nexus 9 op de markt met dezelfde verhouding en ook Samsung heeft dit jaar de Galaxy Tab A uitgebracht die een schermverhouding heeft van 4:3. Fabrikant Acer is ook geen onbekende als het om deze verhouding gaat. Asus dacht dus wellicht niet meer achter te kunnen blijven. 4:3 is een mooie verhouding voor het lezen van teksten.

Wat verder op te maken is uit de renders, is dat de Asus ZenPad aan de voorkant twee speakers krijgt, zodat video’s bekijken en muziek beluisteren redelijk normaal zal klinken (hoe die kwaliteit is, weten we natuurlijk pas wanneer we de tablets zelf uitvoerig getest hebben). Op de achterkant vinden we het Intel Inside-logo, waardoor we dus in elk geval weten dat Intel de processor levert. Verder is opvallend aan de achterkant dat het grootste gedeelte waarschijnlijk van plastic is en een klein gedeelte van leer. Lees hier meer over de ZenPad.

  • Delen:
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.