Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Belgisch stripplatform Yieha gelanceerd voor iOS en pc

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2015, 10:58 CategorieApplicaties

De twee grootste stripboekuitgevers in België hebben het Yieha-platform gelanceerd: daarmee kun je strips lezen op je iPad, iPhone en pc. Yieha is een initiatief van de uitgevers Ballon Media en Standaard Uitgeverij.

Strips lezen op je tablet met Yieha

Eind vorig jaar kondigden de stripuitgevers Ballon Media en Standaard Uitgeverij de samenwerking al aan voor Yieha: een digitaal platform waar je strips kunt huren en kopen. Eerder dit jaar verscheen er al een testperiode voor de software en nu is die voor iedereen toegankelijk. Je kunt tevens een abonnement afsluiten, je collectie inzien en nieuwe strips ontdekken. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII, de Kiekeboes, Largo Winch, etc. hebben een extra digitaal thuis dankzij Yieha.

In totaal krijg je toegang tot een catalogus van achthonderd stripboeken, volgens Alexis Dragonetti, bestuursvoorzitter van Ballon Media, is dat tachtig procent van de Belgische stripboekenmarkt. Je kunt de strips kopen voor 3,99 euro per stuk of huren voor 1,99 euro voor tien dagen. Op pc en in de app is het ook mogelijk om strips vooraf in te zien middels een preview en zo nu en dan krijg je ter promotie ook wel eens een stripboek gratis. Gekochte en gehuurde stripverhalen worden via je account gesynchroniseerd tussen apparaten.

Beide uitgeveren doen al sinds 2013 onderzoek naar de mogelijkheden van een dergelijke app, in samenwerking met technologiepartner Crius via iMinds Media Innovatie Centrum (MiX) en verschillende universiteit en testgebruikers. In het verlengde daarvan startte er begin 2015 een testfase waarbij een groep gebruikers het platform kon uitproberen. Een Android-versie van de applicatie is op dit moment nog in de maak en die zou naar verluidt eind 2015 moeten verschijnen. De website van Yieha vind je hier en de app staat hieronder.

  • Yieha
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.