Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Belgische bank: Apple Pay komt in de zomer naar België

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 18:14 CategorieApplicaties

De Belgische bank KBC Bank & Verzekering heeft woensdagmiddag op Twitter gezegd dat de betaaldienst Apple Pay in de zomer naar België komt. Apple zelf heeft hier nog niets over bekendgemaakt: de verwachting is dat we tijdens WWDC er meer over horen.

‘Apple Pay komt deze zomer naar België’

Update 19:25: Inmiddels heeft de Belgische bank KBC Bank & Verzekering op Twitter de mededeling naar buiten gebracht dat Apple Pay “vandaag nog niet aan de orde” is. De tekst uit de tweet luidt als volgt.

Apple Pay rechtzetting: KBC is wel constant op zoek naar mobiele oplossingen. Apple Pay is vandaag nog niet aan de orde. Onze excuses.

Origineel bericht: Apple Pay komt misschien al deze zomer naar België (en waarschijnlijk dan ook Nederland). De Belgische bank KBC Bank & Verzekering heeft dat via Twitter laten weten in een reactie op de vraag van een klant of de bank ook Apple Pay binnenkort zou omarmen. De bank heeft immers net bankpassen uitgedeeld waarmee NFC-betalingen verrichten mogelijk is, dus lijkt het nog maar een kleine stap naar Apple Pay. De bank liet weten dat het er dus deze zomer van zou komen en wenst de klant en Twitteraar verder nog een fijne dag.

Omdat dit geen officiële aankondiging is door Apple, nemen we het nieuwtje nog even met een korreltje zout. Verwacht wordt dat we tijdens de WWDC van dit jaar meer over Apple Pay horen. Tot op heden is er nog geen datum bekend voor Nederland of de rest van de Benelux. Ook weten we nog niet of we allemaal een creditcard nodig hebben om gebruik te kunnen maken van dienst, of dat het mogelijk wordt ook direct je bankrekening of bijvoorbeeld je PayPal-account aan te kunnen spreken. We horen er ongetwijfeld snel meer over.

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de creditcard-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Het systeem maakt gebruik van de bekende NFC-chip. Hier in Nederland gebruikt de NS de techniek om in en uit te checken voor de trein en banken voor het pinnen van kleine bedragen tot 25 euro per betaling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.