Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Binnenkort Office-documenten in de Dropbox iOS-app maken

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2015, 17:44 CategorieApplicaties

Microsoft en Dropbox hebben aangekondigd dat het binnenkort mogelijk is ook direct Office-documenten binnen de Dropbox iOS-app te maken. Dit is onderdeel van de samenwerking die beide bedrijven eind vorig jaar hebben aangekondigd.

Office-documenten binnen de iOS-app van Dropbox

De afgelopen maanden heeft de cloudopslagdienst Dropbox in het algemeen een aantal veranderingen ondergaan, met de nadruk op een diepere integratie met Microsoft Office. Aan het einde van 2014 hebben beide bedrijven namelijk een samenwerking aangekondigd die voor een diepere integratie van beide diensten moest zorgen. En dat is gebeurd: tegenwoordig kun je documenten binnen Office openen op je laptop of (Windows)-tablet, die direct gesynchroniseerd worden wanneer je het document opslaat en afsluit.

Binnenkort komt er nog een grote verandering aan: het wordt namelijk mogelijk Office-documenten direct binnen de Dropbox iOS-applicatie te openen, te bewerken en op te slaan, zonder dat je daarvoor de app hoeft te verlaten. We gaan er dan vanuit dat wanneer je klaar bent met bewerken en de documenten opslaat, ze automatisch gesynchroniseerd worden, zodat je ze later vanaf een ander apparaat kunt benaderen, openen, bewerken en opslaan. De feature moet later deze maand toegevoegd worden aan de Dropbox-app, via een update.

Daarnaast kan de Dropbox-app voor iOS rekenen op nog een functie: de mogelijk om commentaar op andermans werk te geven. Deze feature is al uitgerold naar de desktopapplicatie en komt dus ook snel naar iOS toe. Dankzij deze functie kun je andere mensen direct feedback laten geven op je werk, allemaal vanuit de Dropbox-app (en natuurlijk via het web). En vandaag is er al een kleine update doorgevoerd. In plaats van de standaard lijst die op alfabetische volgorde staat, laat de Dropbox-app voortaan je laatst bewerkte documenten eerst zien.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.