Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Camera51 nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2015, 20:20 CategorieApplicaties

Camera-app Camera51 is vanaf vandaag ook beschikbaar voor de iPhone en iPad. De app, die eerder gelanceerd werd voor Android maar met de belofte dat een iOS-versie snel zou komen, helpt je bij het maken van mooiere foto’s. Dat doet de app niet door achteraf de kleuren van een foto aan te passen, maar door een algoritme die je tips geeft voor het maken van betere foto’s, vóór je de sluiterknop indrukt.

Camera51

Camera51 lijkt op het eerste gezicht veel op de standaard camera-app. Als je de app opent kun je zelf op een interessant object, bijvoorbeeld een gebouw, scherpstellen en de belichting aanpassen. Wat echter speciaal is, is dat Camera51 als het ware meekijkt met wat je doet. De app houdt rekening met zaken als de ‘rule of thirds’, en geeft via een vierkantje aan hoe je je lens moet richten om een interessantere compositie te creëren.

Ook zonder op een interessant object te tikken kan Camera51 je al helpen. De app herkent de horizon, gezichten, groepsfoto’s en zelfs lijnen in een potentiële foto. Op basis daarvan, gecombineerd met het algoritme geeft de app je tips.

Bij instellingen kun je de ‘multi-selection tool’ aanzetten, waarmee je meerdere interessante objecten kunt selecteren. De app herkent deze, en geeft je vervolgens naast compositie ook tips over in- en uitzoomen, of verder van de objecten lopen of juist dichterbij komen.

Perfectie selfies

Misschien wel het interessant aan Camera51 is de mogelijkheid om perfecte selfies te maken. Activeer de camera aan de voorkant van je iPad of iPhone, en de app herkent je gezicht al je een selfie wilt maken. Kijk recht in de lens en Camera51 begint met aftellen vanaf drie, waarna de foto gemaakt wordt. Zo hoef je nooit meer op de tast de sluiterknop te vinden.

Camera51 is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store.

  • Camera51
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.