Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese tabletmaker Cube gebruikt Jide’s Remix OS

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 11:29 CategorieAndroid

De Chinese tabletfabrikant Cube heeft bekendgemaakt gebruik te zullen maken van Jide’s Remix OS, die we herkennen van de Jide Remix Ultra. Die tablet heeft een succesvol Kickstarter-traject achter de rug en is al onderweg naar de eerste backers.

Remix OS: aangepaste Android-versie op andere tablets

Het Remix OS is een aangepaste versie van Android, die meer lijkt op een desktopbesturingssysteem. Onderaan het scherm is een startbalk beschikbaar en gebruikers hebben de mogelijkheid meerdere applicaties naast elkaar te openen (een feature die nog niet aanwezig is in stock Android). De software is ontwikkeld door de Chinese startup Jide, die al een succesvol Kickstarter-traject achter de rug heeft. Daar is de Jide Remix Ultra, de eerste met dit OS, succesvol gefundeerd. De tablet is nu al onderweg naar de eerste backers.

En het lijkt erop dat Jide zijn zelfgefabriceerde besturingssysteem ook aan andere fabrikanten licenseert. De Chinese tabletfabrikant Cube gebruikt het OS namelijk voor zijn nieuwste tablet. Het is echter niet bekend of Cube van plan is zelf met een Microsoft Surface-tegenhanger te komen. Dat concept is het idee achter het Remix OS, dat samen met de Remix Tablet een prima combinatie en daardoor concurrent vormt voor Microsoft. Bovendien is de hardware van de Remix Tablet ook erg stevig; over de Cube is nog niets bekend.

Bij de Jide Remix-tablet krijgt je een speciale kickstand, een los te klikken toetsenbord en een magnetische oplader, die de tablet een ‘premium’-gevoel meegeeft. Of Cube dezelfde richting opgaat als Jide, is niet bekendgemaakt. Wellicht gaat die fabrikant juist de andere kant op, om de onderste segmenten van de markt te voorzien van een handige, zakelijke tablet. Het is hoe dan ook goed om te zien dat je niet verplicht bent een Jide Remix Ultra te kopen om gebruik te kunnen maken van het Jide OS. Over een Nederlandse release is niets gezegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.