Cortana krijgt nieuw design en nieuwe features in Windows 10

01 mei 2015 1 Minuut 1 Reacties
cortana

Cortana, de persoonlijke assistent binnen Windows 10, krijgt een nieuw design mee, is voorzien van nieuwe functies en krijgt een mannenstem.

Eerder deze week presenteerde Microsoft de nieuwste versie van Windows 10, met een aantal verbeteringen en nieuwe features. Eén van de verbeteringen die het bedrijf heeft doorgevoerd heeft te maken met Cortana. De persoonlijke assistent krijgt een nieuw design mee en is voorzien van nieuwe functies.

Windows 10 moet Cortana van alleen smartphones naar onder meer tablets, laptops en desktops brengen. Hiervoor moet de persoonlijke assistent beter in de Windows 10-ervaring verwerkt worden en dit doet Microsoft onder meer door de integratie in het startmenu. Ook heeft Microsoft diverse kleine animaties toegevoegd voor wanneer de digitale assistent geactiveerd wordt. Compleet nieuw is de mogelijkheid om de stem van Cortana aan te passen. Momenteel is de assistent een vrouw maar binnenkort moet een mannelijke stem tot de mogelijkheden behoren.

Ook binnen Microsoft Edge, de nieuwe browser binnen Windows 10, krijgt Cortana meer mogelijkheden. Zo moeten berekeningen snel uitgevoerd kunnen worden en kun je meer data opzoeken via de adresbalk. Microsoft werkt daarnaast samen met diverse partners om de mogelijkheden van Cortana volledig te benutten. Zo moeten openbaar vervoer-suggesties binnen Cortana binnenkort uitgebreid worden met Uber-ritten.

De verwachting is dat we de meeste vernieuwingen en verbeteringen van Cortana de komende weken te zien krijgen zodra Microsoft nieuwe previews van Windows 10 uitbrengt. De uiteindelijke versie van Windows 10 wordt komende zomer verwacht.

Reacties (1)