Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je iPad #95

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2015, 8:00 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Deze week onder andere een app waarmee je stripboeken kunt lezen.

Seabeard

Seabeard voor de iPad is al een tijdje beschikbaar in de App Store, maar werd nog nooit behandelt op deze website. Omdat afgelopen week de Android-versie uitkwam, willen we ook wat aandacht aan de iPad-versie besteden. In Seabeard ben je het kleinkind van een piraat, die een groot rijk gevormd heeft. Hij is echter gevlucht voor kwaadwillenden, en nooit meer terug gezien. Het is de bedoeling dat de speler Seabeard terug vind. De app is prachtig vormgegeven met felle kleuren en rustige muziek, en doet volgens collega Wesley denken aan een Nintendo-spel.

Seabeard is gratis beschikbaar maar bevat in-app aankopen.

  • Seabeard

Yieha

Eind vorig jaar maakten de Belgische stripboekuitgevers Ballon Media en Standaard Uitgeverij samen te gaan werken. Via het (toen nog) te lanceren Yieha platform zou het mogelijk moeten worden om stripboeken van beide uitgeverijen te kunnen kopen. De Yieha app is ondertussen gelanceerd, en bevat volgens Ballon Media 80% van de Belgische stripboekenmarkt. Je kunt onder andere strips vinden van Suske en Wiske en de Rode Ridder. Zowel huren €1,99 als kopen €3,99 is mogelijk.

Yieha app

Yieha is gratis te downloaden in de App Store.

  • Yieha

Snake Rewind

Ken je het spelletje Snake nog dat op je oude Nokia telefoon stond? De originele maker heeft het spel herschreven en uitgebracht voor de iPad. De graphics zijn ongeveer hetzelfde gebleven, met veel pixelart. Wat wel nieuw is, is het verzamelen van objecten. Naast je slang uitbreiden is het de bedoeling dat je die verzamelt. Bots je, dan is het spel niet zoals vroeger over. Je kunt de ‘rewind’ functie gebruiken om weer verder te spelen.

Snake rewind app

Snake Rewind is gratis, maar bevat in-app aankopen.

  • Snake Rewind

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.