Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Venue 8 7000 krijgt Lollipop en standaard encryptie

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2015, 10:56 CategorieAndroid

Dell heeft bekendgemaakt dat de Android 5.0 Lollipop-update nu wordt uitgerold voor de Dell Venue 8 7000, inclusief standaard encryptie. Dat betekent dat je dus die extra laag beveiliging handmatig uit moet zetten, mocht je dit niet willen.

Encryptie staat standaard aan in Lollipop-update voor Dell Venue 8 7000

De Dell Venue 8 7000, die wordt gezien als één van de betere Android-tablets van dit moment, krijgt eindelijk de update naar Android 5.0 Lollipop. Opvallend aan deze update is dat encryptie als standaard staat ingesteld op het apparaat. Nu is een extra laag beveiliging nooit verkeerd, maar binnen Lollipop zorgt het er voor dat het OS veel trager wordt dan gemiddeld. Omdat je systeem nu constant data moet encrypteren en andersom, merk je al snel een teruggang in prestaties op. Bovendien dicht het ook niet alle lekken binnen Android.

Toen Google Android 5.0 Lollipop introduceerde, was het idee achter de encryptie nog dat het als standaard zou worden ingesteld. Maar omdat zowel Google als andere fabrikanten erachter kwamen dat de prestaties van een Android-apparaat wel heel erg achteruit gingen, werd het woordje ‘verplicht’ als snel aangepast naar ‘aangeraden’, omdat het je bestanden beter beveiligt. Gebruikers krijgen daarom nu vaak de optie bij het installeren van Lollipop, of ze die encryptie willen aanzetten of niet – dus normaal gesproken is de keuze aan jou.

Android 5.0 Lollipop staat in het teken van de, volgens Google, perfecte interface op al je schermen. Deze versie van Android is dus geoptimaliseerd voor zowel kleine schermen als grote schermen, en verschijnt dus op zowel smartphones en tablets als mediaspelers en tv’s. Daarbij biedt deze versie een compleet nieuw design dat door Google als Material Design is omgedoopt, en is er ondersteuning voor 64-bit-processors wat het sneller verwerken van intensieve taken mogelijk moet maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.